top of page
The Hague Fashionweek 2021 Rosalie Boonstra.jpg

THE HAGUE FASHION WEEK 2021

Op initiatief van Dutch Fashion Embassy stond Den Haag in oktober 2021 in het teken van mode. Met een uitgebreid programma vol tentoonstellingen, modeshows, een design wedstrijd, workshops en een fashionroute kleurt The Hague Fashion Week de Hofstad met talent.

Fotografie: Pasarella Photography.


“We zijn erg enthousiast om deze eerste fysieke editie van The Hague Fashion Week te vieren met het meest veelbelovende modetalent dat Nederland rijk is. Juist in deze roerende tijd is het belangrijk om cultuur te etaleren en de nieuwe generatie ontwerpers een podium te geven.” stelt  Allan Vos, director van The Hague Fashion Week. “Mode, kunst & cultuur inspireert en baant paden voor thema’s die anders onbesproken blijven. Zowel op economisch, ecologisch en ethisch vlak maakt fashion een statement, en het talent dat tijdens THFW showt, des te meer.”

The Hague Fashionweek 2021

hague_hague.jpg
Dario_Misja_Hague_Magazine_09.jpg

NATA RYZH

MODETALENT

In de Grote Kerk van Den Haag stond modetalent in de schijnwerpers. Studio HIEM herdefinieerde gender met een extravagant kleurrijke modeshow, terwijl Nata Ryzh een collectie toonde vol inspiratie uit het Verre Oosten en Marco-Stefano Pintus een serie ontwerpen de runway op stuurde geheel vervaardigd uit duurzaam kurk. Ontwerper Michelangelo Winklaar werd door het publiek geprezen om zijn collectie waarin hij speelde met vorm, kleur en structuur, die hij onder begeleiding van zangeres Lakshmi presenteerde.

JONG TALENT

Op zaterdag stond The Student Hotel in het teken van aanstormend modetalent. Jonge designers als Zoë La Rivière, Shenny Cijntje, Ko Bo en Nicole Plender toonden hun ontwerpen tijdens modeshows waarmee ze hoge verwachtingen voor de toekomst scheppen. Ook de studenten van ROC Mondriaan School voor Mode en genomineerden voor de Kunstbende-modeprijs toonden hun werk. Veel voorbij komende thema's als sustainability en gender was bij de jonge talenten en studenten terug te vinden.

MODEWEDSTRIJD

The Hague Fashion Week sloot af met de New Talent Ontwerpwedstrijd, in samenwerking met telefoonproducent Xiaomi. Maar liefst twaalf ontwerpers dongen mee naar een investeringsprijs van €2.500,-, een inspiratie- en kennistrip naar modehoofdstad Milaan en de kans om een volledige collectie te tonen tijdens The Hague Fashion Week 2022. De 24-jarige Rosalie Boonstra ging er vandoor met de hoofdprijs met een design dat door de vakjury werd bestempeld als “extreem vrouwelijk, zeer elegant en technisch sterk”. De jury, bestaande uit zangeres Lakshmi, couturier Pieter Paul Verberne, ontwerper Sjaak Hullekes en Xiaomi’s Country Manager Daisy Hu, kijkt er naar uit om meer van Rosalie te zien.

bottom of page