top of page

The Fashionweek Talentaward 2022

hague_hague.jpg
Hague Magazine 2021.jpg
the fashionweek in The Hague Talent Award winner Ilona Simons

Foto: Chantalle Laurent

 

The Fashionweek x Westfield Talentaward 2022

De The Fashionweek Talent Award 2022 werd dit jaar door Westfield Mall of the Netherlands gesponsord. De winnaar van de nieuwste modeprijs van Nederland gaat naar huis met een bedrag van 2500 euro om te investeren in een nieuwe collectie en presenteert deze tijdens de volgende editie van The Fashionweek.


De vakjury bestaande uit ontwerper Erik Frenken, voorzitter van Stichting Dutch Fashion Embassy: Rob Zomer, Iris Ruisch van het platform State of Fashion en Couturier Pieter Paul Verberne koos samen met online stemmers voor de winnaar. Uit handen van The Fashionweek directeur Allan Vos ontving Ilona Simons de Talent Award 2022 met haar, volgens de jury ‘prachtige jacquards en krachtige combinatie van traditionele afwerkingen, ambacht en streetwear’. De runner up, Floor Klaassen ontving een Tefal Pure Tex stomer en een tegoedbon ter waarde van 500 euro voor designerstoffen van Beglarian Fabrics.

The Fashionweek x Xiaomi Talentaward 2021 voor Rosalie Boonstra

Foto: Pasarella Fotografie

 

The Fashionweek x Xiaomi Talentaward 2021

The Hague Fashion Week 2021 sloot af met de New Talent Ontwerpwedstrijd, in samenwerking met telefoonproducent Xiaomi. Maar liefst twaalf ontwerpers dongen mee naar een investeringsprijs van €2.500,-, een inspiratie- en kennistrip naar modehoofdstad Milaan en de kans om een volledige collectie te tonen tijdens The Hague Fashion Week 2022.

 

Rosalie Boonstra

Ontwerper Patrick Hiemstra van Studio HIEM ontving de runner-up award. Hij vliegt naar Milaan om daar zijn kleding te laten zien. De 24-jarige Rosalie Boonstra ging er vandoor met de hoofdprijs met een design dat door de vakjury werd bestempeld als “extreem vrouwelijk, zeer elegant en technisch sterk”. De jury, bestaande uit zangeres Lakshmi, couturier Pieter Paul Verberne, ontwerper Sjaak Hullekes en Xiaomi’s Country Manager Daisy Hu, kijkt er naar uit om meer van Rosalie te zien.

​​

bottom of page