top of page
Michelangelo Winklaar Den Haag museumcollectie tentoonstelling.png

Kijken met je handen in Escher in Het Paleis


14 oktober 2021 t/m 9 januari 2022

 

Aanraakbare modetentoonstelling van Haagse ontwerper Michelangelo Winklaar


Ter ere van The Hague Fashionweek organiseert Escher in Het Paleis een tentoonstelling met aanraakbare mode van de Nederlands-Curaçaose ontwerper Michelangelo Winklaar. Geïnspireerd door zijn slechtziende moeder ontwikkelt Winklaar een experimentele expositie waarbij hij blinden en slechtzienden een modecollectie laat ervaren door middel van tast.

Waar een modecollectie in een museum normaliter vooral niet aangeraakt mag worden, nodigt Winklaar het publiek uit hun tastzin te gebruiken. 


Kenmerkend voor het werk van Winklaar zijn de vrouwelijke vormen, textuur en het gebruik van ambacht en handwerk. Ook duurzaamheid is belangrijk voor hem: zo gebruikt hij graag materiaal dat gezien wordt als restmateriaal uit de textielindustrie. Winklaar laat zich voor deze tentoonstelling inspireren door M.C. Escher en Paleis Lange Voorhout, waarin het museum zich bevindt. De tentoonstelling sluit aan bij de missie van Escher in Het Paleis om actief inclusief te zijn voor doelgroepen die wellicht minder geneigd zijn een museum te bezoeken. Niet alleen blinde en slechtziende bezoekers zullen van Winklaars collectie kunnen genieten, ook ziende bezoekers krijgen de kans om mode op een geheel nieuwe manier te ontdekken.

De tentoonstelling is te zien bij Museum Escher in het Paleis

Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
http://www.escherinhetpaleis.nl/
Tel. 070 427 77 30

AANRAAKBARE MODETENTOONSTELLING 
MICHELANGELO WINKLAAR BIJ ESCHER

Cover_Hague_Magazine_423x280_8_sept_DEF-page-001_edited.jpg
hague magazine, haguemagazine, travel, art, fashion, dutchdesign, owl and the pussycat, sri lanka

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

bottom of page