top of page
hague magazine, fashion, mode, haguemagazine, the hague, dutch design, jan taminiau, koningin maxima, textielmuseum, museum, expo, art

Jurk en cape koningin Máxima te bewonderen in TextielMuseum Tilburg

Het ensemble dat koningin Máxima op Koningsdag droeg tijdens het bezoek aan Tilburg is vanaf nu te bewonderen in het TextielMuseum. Het museum is zeer verheugd dit derde meesterstuk, gemaakt door Jan Taminiau, toe te mogen voegen aan de tentoonstelling ‘Oranje Boven! | Koninklijk Textiel’. Voor de cape heeft JANTAMINIAU in samenwerking met het TextielLab van het TextielMuseum een bijzondere jacquard geweven stof ontwikkeld die gradiënt overloopt in zowel kleur als garen. De tentoonstelling ‘Oranje Boven | Koninklijk Textiel - Meesterstukken’ loopt tot en met 17 juni.

Jan Taminiau
JANTAMINIAU ontwierp voor Koningsdag in Tilburg een ensemble bestaande uit een cape en een japon. De stof, gebruikt voor de cape van koningin Máxima, is ontwikkeld in het TextielLab, onder regie van Jan Taminiau. Hij koos voor een donkerblauwe chenille met een rauw, wollig en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur.
De donkerblauwe jurk van koningin Maxima is gemaakt van een combinatie van zijde crêpe Georgette en organza. In een degrade om het lichaam heen zijn donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd. Voor de fascinator zijn dezelfde materialen en technieken gebruikt.

Oranje Boven! | Koninklijk Textiel
De tentoonstelling ‘Oranje Boven!’ bestaat uit twee delen. In het TextielLab tonen we het proefmodel van het damasten tafellaken gemaakt voor de 50ste verjaardag van de koning, de koningsblauwe jurk met cape van koningin Máxima, gedragen tijdens de inhuldiging in 2013 en de jurk en cape gedragen tijdens koningsdag 2017. Alle drie zijn ontwerpen van Jan Taminiau. Een selectie van de fraaie collectie gedenktextiel van het museum, variërend van kleurrijke gedrukte gedenkdoeken tot glanzend witte damast met ingeweven koninklijke portretten, wordt al vanaf 1 april getoond in de DamastWeverij.

Foto's:  © REINIER RVDA

Jan Taminiau x Koningin Máxima

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine museum voorlinden
haguemagazine hague magazine bolia interior interieur
hague magazine, fashion, mode, haguemagazine, the hague, dutch design, art, couture, jan taminiau, koningin maxima, textielmuseum, museum
Hague Magazine
Hague Magazine English Translation
bottom of page