top of page
hague magazine, den haag, the hague, fashion, mode, travel, art, magazine, netherlands, dutch design, reizen, Dordogne

Een weekje Dordogne in de herfst:

ideaal om te onthaasten en op te laden voor de winter.

Door: Noah van Klaveren

 

WHAT TO DO


Het eerste wat we doen, is een duik nemen in het verwarmde zwembad. In het najaar zijn temperaturen van boven de twintig graden hier geen uitzondering. Met een beetje mazzel tikt de thermometer zo de 28 graden aan en omdat het ‘s nachts goed afkoelt, hoef je niet in de hitte te slapen. Bij het zwembad geniet je van een van de vele fenomenale uitzichten die dit gebied rijk is. De afwisseling in het landschap maakt het een ideale habitat voor tal van vogelsoorten – er zweven geregeld roofvogels boven de velden – en een geweldig omgeving om te fietsen of te wandelen. Wie dat niet actief genoeg vindt, kan altijd nog gaan kayakken.


Lokale marktjes zijn er bijna dagelijks, net als brocantes. De markten zijn minder omvangrijk dan in de zomer maar ook minder druk. Wij bezoeken die in het dorpje Monpazier op donderdagochtend. Je koopt er verse kruiden, groenten en fruit, kleding, sieraden, tassen en natuurlijk typische streekproducten, zoals kaas, honing en wijn. Op de brocantes vind je alles waarvan je niet wist dat je het zocht.


Ook een bezoek waard zijn de vele grotten en kastelen die de Dordogne zo kenmerken. Wij kiezen voor de grotten van Lascaux, die bekend zijn vanwege de eeuwenoude rotstekeningen die daar te zien zijn. Het betreft tegenwoordig een replica iets verderop, dat dan weer wel, omdat de oorspronkelijke grot het vele bezoek niet meer aan kan.

Dordogne

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover, travel, rotterdam, lille, porto, luxury
hague magazine, haguemagazine, magazine, travel, art, fashion, mode, culture, travel, den haag, the hague, magazine, dutch design, sri lanka, sri lankan airlines
hague magazine, haguemagazine, travel, art, fashion, dutchdesign, owl and the pussycat, sri lanka

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine, den haag, the hague, fashion, mode, travel, art, magazine, netherlands, dutch design, reizen, Dordogne
hague magazine, den haag, the hague, fashion, mode, travel, art, magazine, netherlands, dutch design, reizen, Dordogne
hague magazine, den haag, the hague, fashion, mode, travel, art, magazine, netherlands, dutch design, reizen, Dordogne

WHERE TO STAY/SLEEP


Verblijven doen we in Bassivière Barn Chic, dat in het zuiden van de Dordogne ligt, in het departement Lot-et- Garonne. Daar slapen we in een oude stal die is omgetoverd tot vier geweldige loftachtige appartementen. Een vijfde verblijf staat elders op het terrein en is het kleinste maar ook het meest nostalgische, compleet met authentieke broodovens.


Door het gebruik van natuurlijke materialen als steen, metaal en hout is de sfeer stoer en romantisch. De aankleding is typisch Frans en doet vermoeden dat er heel wat brocantes voor zijn afgestruind. Voor kinderen is het avontuurlijk slapen in een knusse bedstee of in de nok onder een schuin dak. Maar voordat we naar bed gaan, slaken we nog even wat oh’s en ah’s bij de hier zo goed zichtbare sterrenpracht.

WHERE TO EAT


Bij Bassivière kun je een aantal dagen in de week terecht voor ontbijt, lunch en diner. Het restaurant is dan ook geopend voor gasten die niet in de barn verblijven. De avonden dat wij er eten, zit het steevast vol. Dat verbaast geenszins; de kaart is divers en de gerechten zijn om je vingers bij af te likken. Magret de canard, steak de thon rouge of fraise melba: alles smaakt zoals het klinkt en beter nog.


Zin in wat anders? Dan kun je kiezen uit een van de vele restaurantjes in de omgeving of je haalt een verse baguette bij een boulangerie in een nabijgelegen dorp, een keur aan Franse kazen en een lekker wijntje. Want de Dordogne doe je niet aan zonder een goed glas wijn of bubbels te drinken. Tal van wijnhuizen organiseren proeverijen. Iets geproefd wat de moeite waard is? Dan sla je groot in voor een leuke prijs en geniet je nog lang na van je weekje Dordogne.

HOW TO GET THERE


Met 11 uurtjes in de auto is Saint-Étienne- de-Villeréal prima aan te rijden. Een makkie voor liefhebbers van een roadtrip en handig als je wat flesjes van het een of ander mee terug wilt nemen.

 

Ook vliegen is een optie met tickets die beginnen bij € 39,- voor een enkeltje. Vanaf Rotterdam Airport vertrekken dagelijks meerdere vluchten van Transavia naar Bergerac. De vliegtijd bedraagt circa één uur en twintig minuten. Na een half uurtje met de (huur)auto arriveer je op je bestemming.

hague magazine, den haag, the hague, fashion, mode, travel, art, magazine, netherlands, dutch design, reizen, Dordogne
bottom of page