top of page
hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, netherlands, magazine, mode, fashion, fashionweek, dutch design, tess van zalinge

Voor de derde achtereenvolgende keer stond ontwerpster Tess van Zalinge met haar collectie op de catwalk van de Amsterdam Fashionweek. Haar shows worden groter, haar collecties en ambities ook!

Stond Tess eerst nog in de kleine zaal, de laatste editie van AFW knalden haar modellen vanuit de grote zaal van het podium. De collecties hebben vaak iets 'Hollands', Hollandse folklore welteverstaan, in combinatie met lingerie. Dat laatste is een gegeven bij het werk. Bij deze collectie is het uitgangspunt Delfts Blauwe aardewerk geweest, wellicht door de sponsor van de show, maar in elk geval een goed uitgezocht onderwerp om vanuit te werken. Zo blijkt wel als de modellen de catwalk betreden; fijne stoffen met een lijnenspel worden afgewisseld met lingerie van lak en geprinte lycra; ondanks dat zowel de stoffen als de voorstelling enorm ver uit elkaar liggen, matcht het en verteld het een verhaal. Bijna letterlijk...

Ruimtelijke vormen door origami vouwtechniek en zware gebreide en geweven stoffen met de afbeeldingen van het schilderij van Vermeer 'het meisje met de parel' in diverse tinten blauw geven het geheel de letterlijkheid en Hollandse 'vibe' mee. Muziek van onder andere Ramses Shaffy maken het geheel compleet.

De collectie is compleet. Het verteld veel en is divers. Wel heeft het geheel ook een vervreemdend en wellicht 'shocking' effect door de soms vreemde keuze voor stof en snit. De sky is the limit zo lijkt het bij Tess van Zalinge, vraag is alleen; is dit kunst of mode en zullen de draagbare items daadwerkelijk verkopen? Dat is een test die Tess ook direct aangaat; de kleding is namelijk verkrijgbaar bij X-Bank in Amsterdam.

Tess van Zalinge

haguemagazine hague magazine bolia interior interieur
hague magazine museum voorlinden

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page