top of page
hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, netherlands, magazine, mode, fashion, photography, michelangelo winklaar, sand, art, sandsculpture, zandsculpturen, feest aan zee, lange voohout, touristic hotspot

Een sfeelvolle avond wandeling om even bij stil te staan.

Op het Lange Voorhout is er ruim 350.000 kilo speciaal zand gestort. Uit het zand zijn er diverse kunstwerken gemaakt, waarin de avond vanwege de spectaculaire belichting de Zandsculpturen een nieuw dimensie aannemen. Dit jaar is Nederland voor het eerst gastland voor het wereldkampioenschap Zandsculpturen, dat eens in de drie jaar wordt gehouden. In totaal zijn er maar liefst acht grote zandkunstwerken waarvan één van bijna vijf meter hoog.

Acht topartiesten uit Japan, Singapore, Rusland, Mexico, Ierland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Tsjechië, hebben tegen elkaar gestreden. Omdat Nederland gastland is heeft het niet mee kunnen dingen om de eer. Wel hebben de Nederlanders een zandsculptuur gebouwd die speciaal wordt opgedragen aan Scheveningen.

Voor elke sculptuur wordt 40.000 kilo zand gebruikt. De bouwers hebben zich volgens de organisatie ook laten inspireren door schilders en door de 'Nederlandse tolerantie'. De sculpturen blijven tot 19 augustus vrij te bekijken, daarna wordt het zand in de bouw hergebruikt.

Het WK Zandsculpturen is onderdeel van het evenement Feest aan Zee, dat viert dat Scheveningen tweehonderd jaar bestaat.

 

BEELD: Michelangelo Winklaar

SAND ART BY NIGHT

ADVERTISE?

Get

in

Touch!

bottom of page