top of page
hague magazine, den haag, the hague, fashion, mode, travel, art, magazine, netherlands, dutch design, column, mathiz, kardashians

Heerlijk Oncomfortabel!

 

By Mathiz Mathieu

Heel veel mensen – teveel, als ik eerlijk ben – hebben de bizarre neiging om kleren te dragen omdat deze comfortabel zijn. Het enige dat ik weet van het woord comfortabel, is dat ik me er erg oncomfortabel bij voel… en dat het niet in één zin gebruikt zou mogen worden met ‘kleding’, ‘schoenen’, ‘ haar’ of andere zaken die te maken hebben met mode en stijl.


“Deze broek zit zo lekker….. het voelt als een pyjama!”


Eh…ja… dat geloof ik graag. Sterker nog, waarschijnlijk is het ook een pyjama; zo ziet het er wel uit in elk geval. Nee, tenzij je een slechte dag hebt, thuis blijft en zeker weet dat niemand langskomt, kan ik geen excuus verzinnen om je comfortabel te kleden. Ik heb deze houding ten opzichte van kleding overigens nooit begrepen. Als mensen dit soort dingen tegen me zeggen, kijk ik ze aan alsof ik water zie branden. Ik vraag me dan ook altijd af hoe oncomfortabel hun kleren in vredesnaam kunnen zitten. Begrijp me niet verkeerd, ik ben heus wel realistisch. Natuurlijk snap ik dat je niet 24 uur per dag in driedelig grijs wilt rondlopen of op hakken van 12 centimeter, maar waarom zijn dit soort extremiteiten de enige opties? Mensen kleden zich waanzinnig of zwakzinnig.


Naast dat dit veel voorkomt bij Nederlanders, is er nog een groep die een hang heeft naar dit absurde fenomeen: beroemdheden. Misschien heeft het te maken met hun voor de rest mega glamoureuze leven en voelen ze daardoor de behoefte om dit te compenseren. Met bijvoorbeeld uitstapjes naar het andere eind van het mode-spectrum. Misschien komt het voort uit hun verlangen om zich af en toe ‘normaal’ te voelen, maar kennelijk denken ze dat normale mensen op straat leven. Het is mogelijk om er als een gewone sterveling uit te zien, hoor. Je hoeft niet te overdrijven door erbij te gaan lopen als een dakloze!


Kost het nou echt zoveel moeite om een beetje representatief voor de dag te komen? Ik kan je zeggen dat het net zoveel moeite kost om een joggingbroek aan te trekken, als een spijkerbroek of een pantalon. Dus waarom zou je niet voor de laatste twee kiezen? Je kunt je comfortabel kleden en er daadwerkelijk aangekleed uitzien. In plaats van eruitzien als iemand die net onder een bus heeft gelegen, nadat hij ontsnapt is uit een gekkenhuis…. waar de afgelopen drie weken niet gedoucht mocht worden! Mensen houden van mensen die van zichzelf houden, dus waarom doen mensen zo onverschillig? Waarom houden ze niet van zichzelf? Als je niet van jezelf houdt, hoe kun je dan verwachten dat anderen dat wel doen? Iedereen is zo afgestompt in hun gevoel voor stijl, dat het meer weg heeft van een mode-coma. Het enige dat mensen nog voelen, is dat hun non-kleding comfortabel zit.


Stap uit je comfort zone (lees: joggingbroek) en in een outfit. Oftewel, kleding die daadwerkelijk bedoeld is om te dragen in het openbaar. Kleed je alsof het ertoe doet. Kleed je alsof je echt van jezelf houdt. Kleed je wat oncomfortabeler… en voel je geweldig!

Column : Heerlijk Oncomfortabel

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover, travel, rotterdam, lille, porto, luxury
hague magazine, haguemagazine, magazine, travel, art, fashion, mode, culture, travel, den haag, the hague, magazine, dutch design, michelangelo winklaar, haagse ontwerper, dutch design
hague magazine, haguemagazine, travel, art, fashion, dutchdesign, owl and the pussycat, sri lanka

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

bottom of page