top of page
hague magazine, the hague, den hag, mode, fashion, rachelle manuputty, nikki duijst, ferry van der nat, ruben manusama, graduates, kabk, mondriaan den haag

“Als het resultaat mooi is, ben je zo trots op jezelf”

 

Door Meike Veldhuis

Fotografie Ferry van der Nat, Ruben Manusama

 

Twee jonge vrouwen hebben het heel mooi voor elkaar: allebei hebben ze een belangrijke modeprijs gewonnen. HAGUE Magazine stelde Rachelle Manuputty en Nikki Duijst een aantal prangende vragen.

 

Rachelle, waarom ben jij uit 16.000 leerlingen gekozen tot de uitblinker van het ROC Mondriaan 2015?

Rachelle Manuputty: “Ik ben uitgekozen omdat ik mij altijd, vanaf het begin van mijn vierjarige opleiding, in heb gezet bij alle activiteiten die plaatsvonden op school. Ik ben vanaf het begin tot aan het einde van mijn opleiding heel erg gemotiveerd gebleven waardoor ik uiteindelijk veel heb bereikt. Dingen waar ik trots op ben, zijn bijvoorbeeld de twee collecties die ik heb mogen showen, het behaalde diploma, de stages die ik met plezier heb afgerond.”

 

Nikki, had jij verwacht dat jij de andere twaalf finalisten kon verslaan in de strijd om ‘Lichting 2015’ te worden?

Nikki Duijst: “Nou, ik was er niet vanuit gegaan.Mijn presentatie met de jury ging echter zo bijzonder goed, waardoor ik mezelf al als winnaar zag ongeacht of ik de prijs zou winnen of niet.”

 

Waar komt jullie inspiratie voor de collecties vandaan?

Nikki: “Ik houd ervan om dicht bij mijzelf te blijven, om vervolgens uit te wijken naar het Internet of boeken om ideeën op te doen.”

Rachelle: “Mijn inspiratie haal ik uit dingen die ik dagelijks tegenkom, maar vooral de mensen om mij heen.”

Nikki: “Het idee voor deze collectie (‘As We Seek Our Face’ genaamd, red.) kwam voort uit een persoonlijke angst voor de spotlights, waarbij ik onder andere refereer aan de hedendaagse selfiecultuur. Door middel van transparantie, mijn barcode prints en de selfie/collage prints heb ik geprobeerd de vraag op te roepen in hoeverre we ons zelf verhullen en onthullen om trouw te blijven aan onze unieke zelf.”

 

Je vindt het moeilijk om in de spotlights te staan, hoe voelde je je dan toen je het podium op geroepen werd?

Nikki: “Overweldigend blij!”

 

Wat is er zo leuk aan kleding ontwerpen, volgens jou?

Rachelle: “Wat ik zo leuk vind aan kleding ontwerpen, is dat je het ‘eigen’ kan maken. Als het resultaat mooi is, ben je zo trots op jezelf! Dan kan je zeggen dat je het niet alleen hebt ontworpen, maar ook echt gemaakt. Dat kan niemand van je afpakken, het geeft mij een heerlijk gevoel… Bijna speciaal gewoon. Ook vind ik het super relaxed om bezig te zijn, het geeft mij heel veel rust en als ik eenmaal begin kan ik eigenlijk niet meer stoppen!”

 

Wat houdt je op dit moment zoal bezig, en wat zijn je plannen voor de toekomst?

Rachelle: “Naast de zelfpromotie die ik doe om stemmen te winnen voor de wedstrijd, ben ik vooral erg druk geweest met verhuizen en alles op een rijtje zetten zodat ik een goede start kan maken op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ik ben dus ook bezig geweest met mezelf voorbereiden op mijn nieuwe studie. Ook help ik een beginnend bedrijf met het maken van samples en het geven van advies. Daarnaast heb ik nog wat opdrachten van klanten waar ik zo snel mogelijk aan wil beginnen.”

Nikki: “De film over de ware prijs van kleding, The True Cost, houdt me bezig. Later wil ik graag een zo transparant mogelijk label opzetten.”

[tussenkop] Wat is je band met den haag?

Rachelle: “In deze stad ben ik geboren en getogen… Ik heb er een super fijne jeugd gehad en ik heb het altijd fijn gevonden om hier te wonen. Ik mis Scheveningen, nu ik verhuisd ben naar Rotterdam.

Nikki & Rachelle

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine, the hague, den hag, mode, fashion, rachelle manuputty, nikki duijst, ferry van der nat, ruben manusama, graduates, kabk, mondriaan den haag
hague magazine, the hague, den hag, mode, fashion, rachelle manuputty, nikki duijst, ferry van der nat, ruben manusama, graduates, kabk, mondriaan den haag
Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page