top of page

De Koning is terug... Nou ja, de koning der musicals dan. Hague Magazine heeft mogen genieten van een van de eerste voorstellingen van deze prachtige Disney klassieker en vertelt je er alles over.

Het Afas Circustheater in Den Haag is al jarenlang het mooiste theater in Nederland waar de musicals van Stage Entertainment worden opgevoerd. Voor Disney's The Lion King is het de tweede keer dat de productie in dit theater speelt. Aangezien ondergetekende de vorige keer dat The Lion King speelde, de voorstelling twee keer heeft gezien, was ik erg benieuwd; Zijn er dingen veranderd? Is de show met haar tijd meegegaan? Is Nederland Disney musical moe? Niets van dit alles! De show knalt nog steeds van het podium af, de zaal zit vol en gaat uit zijn dak en het verhaal is 'as old as time' om maar even in Disney jargon te blijven.

Uiteraard wist ik dat ik op tijd binnen moest zijn om de spectaculaire opening niet te missen. Het komt namelijk voor dat mensen wel eens een trein missen of in de file staan voor het bezoek aan een voorstelling en het zal je maar gebeuren bij The Lion King; dat wil je niet! De opening is namelijk het spektakel van de show waardoor je je direct in wild Afrika waant. Vanaf de eerste noten die uit de orkestbak klinken voelen we ons in een warm Disney-bad. Je kunt vanaf dat moment heerlijk achterover hangen en gaan genieten.

De grote cast met geweldig orkest laten je samen met de waanzinnig creatieve kostuums en decors zo'n twee uur geloven dat 'Hakuna Matatta' ook jouw lijfspreuk is. Iedereen kent het verhaal uiteraard van de wereldberoemde Disneyklassieker, maar de musical in het theater beleven is toch echt wel iets anders. Niet alleen is het verhaal een klein beetje aangepast, maar ook krijgen de tekenfilmfiguren plots een menselijk gezicht. De nare broer van koning Mufassa, Scar is een nare volein zoals het hoort. Kleine Nala en Simba zijn vertederend en eigenwijs en spelen de pannen van het dak, maar als ze groot worden... Gaia Aikman als Nala is werkelijk waar een talent om trots op te zijn; met tranen in je ogen luisteren naar haar lied dat ze samen met de andere leeuwinnen vertolkt! Uiteraard zijn ook Timon en Pumba van de partij; gegarandeerd een lach op je gezicht.

Je leest het al; wij zijn fan. Theater zoals het hoort; een lach, een traan en heel veel goede herinneringen en muziek zoals je van een Disney klassieker verwacht.

Tekst Allan Vos

Foto's: Stage Entertainment / Deen van Meer

Zie ook: Interview en fotoshoot met Lion King hoofdrolspeler Gaia Aikman.

Hague Magazine, fashion, mode, expo, marilyn monroe, marilyn, amsterdam

Disney's The Lion King

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine, haguemagazine, fashion, mode, den haag, the hague, magazine, lion king, disney, musical
hague magazine, haguemagazine, fashion, mode, den haag, the hague, magazine, lion king, disney, musical
hague magazine, haguemagazine, fashion, mode, den haag, the hague, magazine, lion king, disney, musical
hague magazine museum voorlinden
Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page