top of page
Hague Magazine, den haag, the hague, mode, fashion, column, veronique Sodano, Mgr Madhatter, Peter van der Wal

Flaneren

 

Door Veronique Sodano

Foto Mgr Madhatter

Kleding Expresso, Henriette Dijkinga

 

Ik ben veertien jaar oud; het is hartje zomer; ik ben op vakantie bij mijn vader in Italië. We logeren in een hotel in de badplaats Riccione; niet ver van het populaire Rimini. Het is zes uur; ik ben in mijn kamer een leuk jurkje aan het uitzoeken; we gaan namelijk zo meteen een aperitiefje drinken en daarna eten en flaneren over de boulevard! Voor ons zijn dat de drie belangrijkste bezigheden van deze vakantie. De een gaat kamperen en mountainbiken; wij eten graag en zien er mooi uit.

 

Ik besluit mijn net nieuwe vuurrode cocktailjurk met sexy decolleté aan te doen; misschien iets te sexy voor een meisje van veertien; zeker nu ik de foto’s terug zie, maar het decolleté vullen was toen al geen probleem.

Ik kom beneden; mijn vader heeft een pantalon aan met daarboven en smaragdgroen overhemd en samen lopen we naar de bar waar andere leden van de familie in al even verzorgde voorkomens ons op staan te wachten en het paraderen kan beginnen.

 

Mijn half Italiaans, half Nederlands zijn zorgt ervoor dat ik altijd in conflict ben met mezelf over er leuk uit willen zien en de praktijk van op de fiets zitten. En ik moet dan ook tot mijn schande bekennen dat ik al heel lang niet meer geflaneerd heb! En dat is zonde, want je feestelijk aankleden en slenteren door onze romantische stad is niet alleen leuk voor anderen om naar te kijken, maar ook goed voor je eigen zelfvertrouwen en je relatie.

 

Denk aan je man en denk nu aan hem in een donkergrijs op maat gemaakt pak, parelwit getailleerd overhemd, neus- en oorhaar getrimd, hoofdhaartjes strak naar achteren... krijg je het al een beetje warm? Krijg je daar niet een beetje zwoele gevoelens van in je hartje en iets zuidelijker daarvan?

En zie jezelf daar dan naast staan in een je nieuwe outfit waar de contouren van je lichaam nog perfecter in uitkomen. Het enige probleem is misschien dat je door deze nieuwe liefdesinjectie de voordeur niet eens haalt, maar dat is uiteindelijk ook gewoon een kwestie van blijven proberen!

 

En als het je dan eindelijk lukt om het huis mooi aangekleed uit te komen dan ga je via de Passage, langs het Buitenhof, dan linksaf, langs de Gevangenenpoort, de Plaats op, langs die juwelier op de hoek (daar kijk je je man lief aan), ga je een stukje verder naar rechts, kom je uit bij theater Diligentia op het Lange Voorhout, slenter je daar door het midden, maak je een foto voor Hotel Des Indes en geef je uiteindelijk je elegante voetjes even rust op het terras van de Posthoorn.

 

Als je het niet voor jezelf wil doen, doe het dan voor ons en voor onze stad, want zulke mooie gebouwen en bomen en straatjes verdienen inwoners die haar af en toe met hun elegante uiterlijk eren!

 

 

Veronique Sodano (geboren in Rome, opgegroeid in Den Haag) is zangeres en cabaretière. Ze schrijft columns voor het programma Patrick in de middag op Radio West en het programma Druktemakers voor BNN op Radio 1.

13 november gaat haar nieuwe theaterprogramma: #nofilter in première in Theater Diligentia.

www.veroniquesodano.nl

Veronique Sodano: Flaneren

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine museum voorlinden
Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page