top of page
Hague Magazine, voetbal, mode, fashion, nicolette krul, gianni zuiverloon, ado, mgr madhatter, sport, peter van der wal, den haag, the hague

Fashion vs. Sport

 

Door Nicolette Krul

Fotografie Mgr Madhatter

MUA Samira Lopes

 

Nicolette Krul (presentatrice) interviewt in ‘Fashion vs. Sport’ sportmannen en -vrouwen over de wereld van mode gecombineerd met de topsport.

 

We beginnen met Gianni Zuiverloon (29), voetballer bij ADO Den Haag. Hij heeft een heel eigen kijk op de combinatie van mode en voetbal.

 

Wat betekent mode voor jou?

“Jezelf zijn! Ik vind het fijn om er verzorgd uit te zien en op die manier mezelf te kunnen uitdrukken. Ik ben er niet dagelijks mee bezig, maar vind het wel interessant. Ik shop vaak met mijn zusje omdat zij wel gevoel voor mode heeft. Daarnaast heb ik zes jaar geleden geprobeerd een eigen kledinglijn op te zetten. Helaas is dit door omstandigheden en de verkeerde mensen om me heen mislukt.” Zou je op nieuw een poging wagen? “Nee, ik weet hoe lastig het is. Daarnaast zit er veel werk in en dat is op dit moment met voetbal niet te combineren.”

 

Is mode belangrijker in de voetballerij dan bij andere sporten?

“Als voetballer sta je misschien wat meer in de spotlight dan bij andere sporten. Ik denk dat het daarom wel belangrijk is om op je uiterlijk te letten. Je bent wekelijks op de televisie te zien, dus ik vind dat je verplicht bent om er verzorgt uit te zien. Daarnaast word ik ook een beetje besmet door mijn omgeving. Veel van mijn vrienden lopen er modebewust bij, dus zo raak ik ook geïnspireerd.”

 

Waarom hebben juist voetballers opvallende kapsels en vele tatoeages?

“Toevallig heb ik ook veel tattoos, geen raar kapsel maar wel een sikje haha. Ik denk dat dit ook te maken heeft met meer in de spotlight staan. Ook willen sommige voetballers gezien worden als trendsetters. Een tijdje geleden liep Cristiano Ronaldo (voetballer bij Real Madrid) met een schuinkapsel en een streepje doorheen, en vervolgens lopen heel veel jongens met hetzelfde kapsel rond. Je wordt als voetballer snel gekopieerd. Ik vind tatoeages gewoon mooi, en mijn moeder toevallig ook ;).”

 

Helpen je looks bij het presteren op het veld?

“Voor mij heeft goed voetballen niets te maken met mijn uiterlijk. Wel is het een manier van onderscheiden. Je loopt met zijn tienen in hetzelfde tenue dus door je looks kan je wel opvallen waardoor je misschien sneller in beeld komt. Als dat je doel is, kan dat op die manier. Alleen ligt mijn focus daar niet op.”

 

De oudere generatie vindt het allemaal maar aanstellerij; de opvallende kapsels, gekleurde voetbalschoenen, koptelefoon, enzovoorts. Hebben ze niet een beetje gelijk?

“Ik vind dat iedereen zich mag uiten zoals zij willen. Ik zelf kan me beter voorbereiden op de wedstrijd als ik naar muziek luister, vandaar dat ik vaak een koptelefoon op mijn hoofd heb. Roze voetbalschoenen is niet mijn ding, maar als je sponsor ermee komt, dan zal je ze toch moeten dragen.”

 

Je werkt ook nog als model. Als je moet kiezen tussen model of voetballer zijn, wat is dan je keuze?

“Voetbal! Sinds mijn vijfde droom ik van een voetbalcarrière. Voetbal is iets wat ik dagelijks wil doen, wat ik het allerleukste vind. Maar modellenwerk doe ik er graag bij.”

 

Heb je een fashionicoon waar je inspiratie uit haalt?

“Ik heb niet echt één icoon, maar meerdere. Ik kijk veel op Instagram en haal daar mijn inspiratie uit. Een goede vriend van mij, Eljero Elia (voetballer bij Feyenoord), pakt het goed aan. Hij zorgt ervoor dat hij er goed uitziet en post dit op social media. Daarnaast heeft een aantal vrienden van mij eigen kledingmerken, zoals ‘Given’ en ‘Je Weet Zelluf’. Ik vind het zelf de kunst om grote merken te combineren met de wat kleinere.”

Gianni Zuiverloon; Fashion vs Sport

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague Magazine, voetbal, mode, fashion, nicolette krul, gianni zuiverloon, ado, mgr madhatter, sport, peter van der wal, den haag, the hague
Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page