top of page
yuki ito, hague magazine, fashion, mode, lichting 2018, dutch design

Lichting 2018: Yaroslav Glazuna


Tekst Quinty van Ballegooijen

Ook de collectie van Yuki Ito was heel erg interessant om naar te kijken. Hij studeerde af op de Royal academy of art Den Haag. De looks waren gebaseerd op mannen en werden daarom ook gedragen bij de show door mannen.

 

Het eerste model dat op kwam maakte gelijk een statement met zijn look. Hij had een mooi pak aan waarbij de schouders bloot waren. De 5 looks gaven mij een werkpak gevoel. De bijpassende pantalon hadden aan beide kanten een grote zak zitten tussen de knie en de enkel. Deze zak viel op doordat dit van een andere stof was gemaakt. Er werden oranje aspecten gebruikt en er kwamen witte strepen op de kledingstukken voor. Vooral gebeurde dit bij de 3e en de 4e look. Hier werd er echt een oranje hesje gebruikt en dat viel erg op aangezien de looks qua kleuren vrij simpel waren. Op de kledingstukken zaten asymmetrische lijnen en dit zorgde voor meer diepte bij de kleding. Wat mij ook erg opviel was dat 4 van de 5 modellen hele grote handschoenen droegen, dat vond ik wel echt de eye-catcher van de outfit.

 

De kleuren die voornamelijk werden gebruikt waren wit, grijs oranje en donkergroen (camouflage print). De kledingstukken waren erg oversized. Dit was trouwens wel iets wat veel voorbij kwam bij de fashion week. De looks waren best wel off-white achtig naar mijn mening. Oversized, asymmetrische lijnen op de kleding, laagjes, linten en alles was uitvergroot. Tot slot werden de outfits af gestyled door grote grove witte sneakers, dit vond ik erg goed erbij passen omdat de outfits een werkuitstraling hadden. Maar mijn absolute favoriete was de laatste look. Deze outfit was geheel in het wit. Het leek wel of van veraf of dat het een judo pak was. Omdat je net niet goed kon zien hoe het nou zat bleef je en bleef je aandacht maar daar. Onder de lange blouse/jas zat ook nog een broek dit maakte het alleen maar lastiger om te realiseren wat hij nou aan had. Net zoals bij de eerste look waren hier ook de schouders bloot. Dit werd ook nog een afgemaakt met oversized handschoenen van een andere stof dan de rest van de outfit.

 

Al met al vond ik deze looks erg leuk en het sprak mij zeker aan. Daarnaast was het zeker terecht dat Yuki op fashion week zijn collectie heeft mogen tonen.

Foto's Peter Stigter

Yuki Ito x Lichting 2018

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page