top of page
Wiepke Wolfsbergen, Amsterdam fashion week, Hague Magazine

WIEPKE WOLFSBERGEN


De Haagse Wiepke Wolfsbergen maakte haar debuut op Amsterdam Fashion Week met de collectie 'It's your gender and sexuality'.

  

Wiepke wil met de collectie laten zien dat seksualiteit en gender losse onderdelen van iemands identiteit zijn. Ze gebruikte een flinke diversiteit aan modellen die elk een soort van 'fles' droegen. De ontwerpster heeft zich laten inspireren door de etiketten op flessen omdat ze vindt dat labels niet alles zeggen.

De presentatie vond in de etalage's plaats en niet op de catwalk, wat op zich jammer was, maar geen afbreuk deed aan de collectie. Wellicht was het ook wel beter om op deze manier te kunnen kijken naar het werk. Het geheel was heel kunstig en zeker niet commercieel te noemen. Het verhaal was het belangrijkste, maar was niet direct af te lezen van de ontwerpen.

De collectie bestond uit verschillende kleurrijke looks waaruit het ambacht en liefde voor stoffen en andere gebruikte materialen sprak en dat sierde de kleding. De tien outfits spaken geen voorkeur voor hun drager uit waardoor het verhaal duidelijker werd; het label is niet belangrijk.

De gebruikte stoffen en overlopende kleuren vielen erg op. Wiepke heeft de stoffen zelf gedrukt en geverfd. Ze dook hiervoor in de archieven en gebruikte ook ebru, een oude Turkse kunstvorm.

 

Fotograaf: Maarten Delobel

Wiepke Wolfsbergen

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page