top of page
Peen and Ink s2019 amsterdam fashion week

Penn & Ink N.Y.

Tekst Babette van Rijthoven

 

Penn & Ink N.Y is een bedrijf dat vrouwenkleding ontwerpt. De winkel is op twee plekken gevestigd, in Breda en Rotterdam. In de jaren 60 is het merk ontstaan in Brooklyn, New York. De naam is een samenvoeging van de twee ontwerpers, Maureen J Penn en Stanley Ink. Het merk draait om comfort. Stretch, gemak en flexibiliteit zijn belangrijk geworden door hun jeugd waarin de ouders thuis kwamen en gelijk hun pak omruilde voor comfort kleding.

De show begon (laat doordat niemand wist waar plaats genomen mocht worden), met als start: een introductie filmpje. Hierin zag je kort maar krachtig waar hun collectie op geïnspireerd was. Toen ik het voorfilmpje keek kreeg ik het gevoel van comfort, rust en van vrijheid. In het eerste deel van de show sloot de kleding daar erg goed op aan, omdat het allemaal loszittende kledingstukken waren, waar je jezelf vrij in kunt bewegen. De kleuren die je in het begin terug zag komen waren erg verschillend zoals: beige, geel, rood, groen en blauw. De stoffen waren of lekker warm zoals wol of het was luchtig zoals linnen. Ook zag je veel strepen en printjes terug komen.

Daarna veranderde de collectie langzaam in sportwear. Waar je weer strepen en printen terug zag komen. De sporty leggings waren dan bijvoorbeeld in tijger print. De sportswear werd gecombineerd met Dr. Martens laarsjes om er een alledaagse 'vibe' aan te geven. De bedoeling van de ontwerpers was dan ook om na het sporten zo over straat activiteiten te gaan doen.

Bij de show kreeg je een goodiebag met daarin een trui en een zonnebril die ze ook droegen op de catwalk.

Beeld Peter Stigter

Penn & Ink NY

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page