top of page
Nina Pen, lichting 2018, Hague Magazine, mode, fashion, dutch design, fashion talent, holland, dutch

Lichting 2018: Nina Pen


Tekst Busra Karaaslan

Een collectie vol kleuren en prints. Elke kleur of print heeft een betekenis of misschien wel een gebeurtenis. Nina vertelt over zichzelf in haar eindcollectie die ze tijdens de lichting finale geshowd heeft. Wat haar speciaal maakt en wat voor een designer ze is. Ze probeert haar gevoelens, gedachtes en ervaringen van de afgelopen jaren over te brengen aan haar publiek. Ze begon ontwerpen te maken van elk gebeurtenis in haar leven en vertelt dat het begon na de scheiding van haar ouders.

De eerste look bestond uit een gekleurde sweater en een korte zomerbroek met verschillende prints en kleuren. Daaronder droeg het model een paar gele sneakers. Het model had een groene haar elastiek in zijn haar en een tas in de vorm van een kind. In de volgend look is er een blauw geprint overhemd te zien en daar overheen een grijze mouwloze jas. De look bestaat vooral uit de kleuren blauw en grijs met gele dessins ertussenin. Daarnaast houdt het model een grote tas vast die ook afgebeeld is als een mens. Vervolgens is er bij de volgende look ook een mouwloze jas te zien, gemaakt van verschillende stukken geprinte stoffen. Daarin draagt het model een geprinte blauwe onderbroek en heeft een groot schilderij om zijn schouder, het portret van de dame is in dezelfde kleuren als de kledingstukken geschilderd.

 

Wat mij opgevallen is, dat de ontwerper als laatst een look showt in een heel andere kleur namelijk oranje, rood, blauw en wit. Dat laat mij denken aan de landvlag van Nederland. De look bestond uit een korte broek en een T-shirt. Op de broek waren grote voeten geprint en aan het shirt hingen gekleurde sliertjes. Als accessoire droeg het model een grote ketting van een 3d gelasert vrouwengezicht.

De collectie bestaat vooral uit gekleurde prints, maar er stonden ook veel teksten op de kledingstukken die van verte helaas niet te lezen waren. Elke kleur die de ontwerper heeft gebruikt, heeft een andere betekenis die de kijkers van deze show niet in een keer kunnen inzien. Zelf zou ik de collectie van dichtbij willen zien om er meer uit te kunnen halen.

Foto's Peter Stigter

Nina Pen x Lichting 2018

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page