top of page
NINA MOUNAH, hague magazine, amsterdam fashion week

NINAMOUNAH

Celebration of species - Hormones are my Master

Tekst Michelangelo Winklaar

Nina Mounah ziet geen verschil tussen mens en dier, we zijn allemaal dieren, in haar ogen. Tijdens de Amsterdam Fashion Week toonde Nina een taboeloze collectie voornamelijk geïnspireerd op mannenpakken gecombineerd met lak, latex, leer en zwaar gewicht wol. Technieken als moulage, smokwerk en het disharmoniseren van klassieke patroondelen was een rode lijn binnen de collectie. Ook viel het op dat de ontwerper diverse jurken geïnspireerd op motorpakken heeft gepresenteerd. In het algemeen een gedurfde uitvoering van het fetishisme.

 

De show begon met een licht erotisch intro filmpje dat zich afspeelde op een oude school, waarin lustopwekkende thema's zoals bondage voorbij kwamen. Na het filmpje startte een zangeres in een soort opgeblazen condoom met zingen. Dit was zeer geestig en zette de toon voor de collectie die daarna te zien was. Alle modellen waren genderneutraal waarbij de vrouwelijkheid overheerste.

Verschillende leeftijden sierden de catwalk, van mannen op hakken tot kinderen met oversized kleding. Wijde en strakke silhouetten, een trend die we op dit moment veel zien, maar dan toch anders.

 

Highlights van de show -met niet minder dan 80 looks-, waren: een ruiten catsuit, lak catsuits met rokken, latex tops, bodysuits met een paar bedekte gezichten met bivakmutsen van lak en manteljasjes. Ook zijn er asseccoires zoals chaps, high knee boots en enkellaarzen terug te zien.

De collectie deed ons denken aan designers als Margiela en Mugler. De collectie was blijkbaar een samensmelting van 3 eerdere en een nieuwe collectie, maar dit hinderde niet. Het was zeker rauw en gedurfd en zeer inspirerend.

 

De make-up was naturel en sommige vrouwen hadden rode mascara op met ietwat wilderig haar. Tot slot liep er een zwangere vrouw in een negligés waar aan de achterkant haar lingerie te zien was.

 

Het was zeer uniek om ook jongere modellen mee te zien lopen en maakte de gehele beleving zeer (boven) natuurlijk.

Beeld Peter Stigter

Nina Mounah

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page