top of page
Lidl Lieselot Elzinga, hague magazine, amsterdam fashion week

LIDL TALENTS

Mirte Luijmes, Heidi Dai, Lieselot Elzinga, Amber Willemztijn en Laura Snijders zijn de vijf talenten die tijdens de collectiepresentatie van supermarktketen Lidl hun eigen interpretatie mochten geven op de kleurenthema's van de supermarktcollectie.

Het was even schrikken toen we supermarktketen Lidl op het tijdsschema van Amsterdam Fashionweek zagen staan. Topmodel Heid Klum ontwerpt sinds kort collecties voor ze, maar meer dan deze informatie en een connectie met mode kenden we niet. 

Gelukkig kwam er goed nieuws, want naast de commerciele en zeer voordelig geprijsde modecollecties van Lidl ontworpen door Heid Klum kregen vijf jonge modetalenten de kans een ontwerp te maken in de sfeer van de Lidl collectie. Met hun ontwerp maakten ze ook nog kans om de Lidl x Talent wedstrijd te winnen.

Mirte Luijmes van HKU Hogeschool voor de kunsten Utrecht, had een knalrood ontwerp de catwalk opgestuurd. Glimmende synthetische stoffen die samen een jas vormde die gesloten werd met grote blauwe banden en gespen. Erg opvallend detail zijn de borduursels van advertenties van de supermarktketen.

 

Heidi Dai van Willem de Kooning Rotterdam stuurde een zeer elegante crèmekleurige japon de catwalk op. Diverse lagen soepel vallende stof omwikkelde het model. Een zeer sculpturaal ontwerp was het resultaat.

 

Lieselot Elzinga komt van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en kreeg de zaal aan het schrikken toen haar model stomdronken de zaal in kwam. Althans zo leek het. De performance die het model gaf was waanzinnig; over the top en prachtig. Het kwam de opvallende kleding zeker ten goed om geen 'statisch'  model te gebruiken maar er een performance van te maken. Mooie stoffen, fijn gesneden mode waar de juiste styling niet ontbrak.

 

Laura Snijders van KABK (Koninklijke Academie voor beeldende kunsten) in Den Haag kwam met een andere kijk op de trenchcoat. De jas werd achterstevoren aangetrokken en de jas leek losgescheurd van de voering waardoor een geweldige jurk ontstond. Onderdelen van de jas waren uitvergroot en hingen met banden om de schouders.

De Lidl talent wedstrijd werd gewonnen door Amber Willemztijn van de Artez Hogeschool van de Kunsten in Arnhem. Ze won hiermee €7.500,- en mag een halfjaar lang gratis boodschappen doen bij de supermarktketen. Haar ontwerp was een meerlaagse tartan met tule en Swarovski stenen. Een volumineuze outfit die van alle kanten klopte.

Lidl Talents

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page