top of page
Rena Jansen, lichting 2018, Hague Magazine, mode, fashion, dutch design, fashion talent, holland, dutch

Lichting 2018: Rena Jansen


Tekst Babette van Rijthoven


De collectie van Rena Jansen is vrolijk, maar met een verhaal. In haar collectie laat ze elementen zien uit haar jeugd, maar je ziet ook een deel wat nu afspeelt. De collectie is geinspireerd op haar jeugd- tekeningen die je ook terug ziet. Op de kledingstukken zie je namelijk beelden zoals bloemen, een regenboog, een huis, smiley’s en wanten die bij een aantal kleding stukken aan de mouwen hangen.


De kleuren die je voorbij ziet komen zijn onder andere oranje, blauw, groen, geel en rood. Deze kleuren heeft ze gecombineerd met tinten zoals grijs, wit en zwart. Hierdoor komen, ondanks de kindertekeningen, de outfits toch volwassen over.


Het gevoel dat je bij de collectie krijgt is het vast houden van je jeugd in de toekomst. Je hoort je volwassen te gedragen, maar voelt je stiekem nog een kind. Wat ik er nog meer uit zou halen is het volwassen moeten gedragen terwijl je zelf nog kind bent. Haar collectie kun je op meerdere manieren bekijken en er zelf dus een verhaal aan geven, dat maakt het speels en leuk om naar te kijken. Verder is niet alleen haar verhaal interessant om naar te kijken, maar ook haar materiaalgebruik. Haar collectie bestaat uit over-stock kleding van designers en het rest materiaal van een springkussen fabriek.


Qua aankleding van de kleding heeft ze gekozen voor simpelen zwarte lak schoenen waarbij de hak van het model open is. Ook heeft ze het haar eenvoudig gehouden en droegen alle modellen een masker met daarop een smiley. Al zou ik een Nederlandse ontwerper moeten kiezen waar ik haar mee zou vergelijken, dan zou je moeten denken aan een Bas Kosters.

Foto's Peter Stigter

Rena Jansen x Lichting 2018

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page