top of page
Berend Brus, Amsterdam Fashion Week, Lichting 2018, Hague Magazine

BEREND BRUS

Tekst Quinty van Ballegooijen

 

Lichting 2018, is iets dat fashionweek erg bijzonder maakt. Een wedstrijd tussen 14 jonge creatieve ontwerpers. Berend Brus, pas 25 jaar en afgestudeerd op het Willem de Kooning academie in Rotterdam toonde zijn colletie.

 

Zijn show was vrij apart. Dezelfde silhouetten kwamen in de 5 looks voorbij. Nou laat ik zeggen in 4 looks. De enige kleuren die Berend had gebruikt waren blauw en roze. In elke outfit kwam er wel een aspect voorbij van een van de kleuren. De outfits waren voornamelijk van blauw denim. Alles was uniseks en dat gevoel kreeg je ook bij de show. Zo was er een jumpsuit voor de man van denim, waar een gat zat bij het kruis en de bil. Zijn onderbroek was roze en zo kwam die speling tussen het roze en blauwe weer terug. Dit zelfde pakje had je ook voor de vrouw. Alleen hier was het kruis en de bil iets meer bedenkt met een extra lapje stof. Wel zat er een diepe V-hals in. Wat heel leuk om te zien was bij deze twee jumpsuits was dat de man er hakken onder droeg en de vrouw juist platte boots. Zo zie je dan weer dat het voor iedereen  bedoeld is.

 

De looks waren dus vrij bloot, behalve de grote baby roze imitatie bontjas. Deze jas was erg aanwezig en er werd geen huid getoond behalve rondom de benen. Om er toch een beetje vorm aan de geven was deze jas afgestyled met een ceintuurtje rondom de taille, deze riem was gemaakt van denim. Ook de hakken waren van denim.

 

Wat toch echt mijn favoriete look was, was de denim jas die bestond uit meerdere lapjes en meerdere kleuren denim. Met daaronder een transparante body die roze pailletten bij de buste en de kruis had. Deze outfit droeg een man op de catwalk en dat maakte het nog beter, zo zie je maar dat mannen en vrouwen hetzelfde kunnen dragen.  

 

Ik vind dat hij erg zijn best heeft gedaan om een mooie collectie neer te zetten op fashionweek. Door deze collectie heeft hij ook meer ogen geopend voor de uniseks mode in Nederland. Het wordt al veel meer geaccepteerd, maar als ik naar de looks kijk, heb ik wel echt zoiets van ja, iedereen moet gewoon dragen wat hij of zij wil.

Beeld Peter Stigter

Lichting 2018: Berend Brus

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page