top of page
Jessica van Halteren, lichting 2018, Hague Magazine, mode, fashion, dutch design, fashion talent, holland, dutch

Lichting 2018: Nina Pen


Tekst Busra Karaaslan

Een collectie vol kleuren en prints. Elk kleur of print heeft een betekenis of misschien wel een gebeurtenis. Nina verteld zichzelf in haar eindcollectie die ze tijdens de lichting finale geshowd heeft. Wat haar speciaal maakt en wat voor een designer ze is. Ze probeert haar gevoelens, gedachtes en ervaringen van de afgelopen jaren over te brengen aan haar publiek. Haar inspiratie komt van haar gevoelens en gedachtes vandaan. Ze begon ontwerpen te maken van elk gebeurtenis in haar leven en verteld dat het begon na de scheiding van haar ouders.

De eerste look bestond uit een gekleurde sweater en een kort zomerbroek met verschillende prints en kleuren. Daaronder droeg hij een paar gele sneakers. Het model had een groene haar elastiek in zijn haar en een tas in de vorm van een kind. In de volgend look is er een blauw geprinte overhemd te zien en daar overheen een grijze mouwloze jas. Het look bestaat vooral uit de kleuren blauw, en grijs met gele dessins ertussenin. Daarnaast houdt het model een groot tas vast die ook afgebeeld is als een mens. Als volgt is er een bij de volgende look ook een mouwloze jas te zien, gemaakt van verschillende stukken geprinte stoffen. Daarin draagt het model een geprinte blauwe onderbroek en heeft een groot schilderij om zijn schouder, het portret van de dame is in dezelfde kleuren als de kledingstukken geschilderd. Wat mij opgevallen is, dat de ontwerper als laatst een look showt in een heel ander kleur namelijk oranje, rood, blauw en wit. Dat laat mij denken aan de landvlag van Nederland. Het look bestond uit een kort broek en een T-shirt. Op het broek was er een grote voeten op geprint en op het shirt hingen gekleurde sliertjes aan. Als accessoires droeg het model een groot ketting van een 3d gelazerd vrouwengezicht.

De collectie bestaat vooral uit gekleurde prints, maar er stonden ook veel teksten op de kledingstukken die van verte helaas niet te lezen waren. Elk kleur die de ontwerper heeft gebruikt heeft een ander betekenis en gebeurtenis die de kijkers van dit show niet in een keer kunnen inzien. Zelf zou ik de collectie van dichtbij willen zien om er meer van uit te kunnen halen.

Foto's Peter Stigter

Jessica van Halteren x Lichting 2018

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page