top of page
hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, netherlands, magazine, mode, fashion, fashionweek, dutch design, couture, 2018, collectie arnhem

8102 MEHNRA EITCELLOC - COLLECTIE ARNHEM 2018

‘Schitter met je voorzijde, maar laat ook je oprechte kant zien: je achterkant.’


"Wij zijn 8102 MEHNRA EITCELLOC, een cult gewijd aan het onthullen van de waarheid: de achterkant. We hebben een gedeelde fascinatie voor wat zich schuilhoudt achter de façade, we vouwen de was binnenstebuiten op, spelen met krijt en verzamelen wat we vinden."
 

De collectie van Collectie Arnhem is gebaseerd op archetypes; figuren die een essentiële rol binnen de 8102 MEHNRA EITCELLOC cult spelen. De verscheidenheid van deze hedendaagse archetypes heeft geleid tot een spannende mix van uiteenlopende ontwerptechnieken, die vervolgens zijn toegepast op een uniform waarmee het groepsgevoel wordt versterkt. Denk aan de opa: een luilak die de wereld commandeert en verleidt vanaf zijn luie stoel in een pampering boilersuit. Het kind dat niet bezig is met regels en zijn uniform niet serieus kan nemen. Of de materialist, die door zijn hebzucht het verschil tussen zijn shopping bags en kleding niet meer kan onderscheiden. Elk archetype onthult zichzelf binnen zijn uniform. De collectie vormt een fragmentarische, nieuwe wereld en laat de kracht van diversiteit binnen een groep zien.
 

Wit en crème overheersen het collectiebeeld; de eerste indruk is open en onbezoedeld. Wit is alle kleuren van het licht samen en toont een oprechte reflectie van schaduw en licht; alles wat is vormgegeven is te zien. Als tegenhanger is er een oververzadiging van kleur; looks die fel afsteken tegen het witte palet.
Deze overdaad komt voort uit de hysterie van alledaagse façades. Het stoffengebruik en de verwerking daarvan heeft alles te maken met het uniform en de dualiteit tussen voor- en achterkant. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit droge stevige werkmanstoffen met als contrast speciaal ontwikkelde jacquardweefsels en een eigen watermerk als highlight. ‘Laat los en onthul je ware kant.’

Collectie Arnhem
19 derdejaars modestudenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten presenteren de twintigste jaargang van ‘Collectie Arnhem’. Naast het ontwerpen en presenteren van de collectie doen zij ervaring op in alle facetten van de mode-industrie.


Ontwerpers
Birgit Steinbusch / Britt Liberg / Liu Hong Quan / Christa Kronenburg / Django Tetteroo / Dylan Westerweel / Inez de Jong / Joline Kwakkenbos / Jule Voelklein / Kevin Pleiter / Lisa Bisschop / Luka
Mooibroek / Manon Romeijn / Michelle Vossen / Myra van Vlimmeren / Nadine Mol / Nina Liburd / Renee Kraayvanger / Sanne van Vloten.

Collectie Arnhem 2018

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page