top of page
BENCHELLAL, Dutch Sustainable Fashionweek, Dutch fashion, fashion, mode, Hague magazine, Dutch talent, couture

BENCHELLAL

Modellen marcheren in defensie-uniformen op de catwalk, als basis van nieuwe collectie van BENCHELLAL tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week 2018.

BENCHELLAL heeft een haute couture collectie geshowd, welke gemaakt is van oude defensie uniformen. DSFW is voor de vijfde editie, een samenwerking aangegaan met designer Mo Benchellal (bekend als BENCHELLAL). BENCHELLAL heeft speciaal voor DSFW een collectie ontworpen met oude defensie uniformen. Het contrast tussen de oude defensie uniformen en de vrouwelijke, avant-garde ontwerpen waar BENCHELLAL bekend om staat, geeft aan hoe breed ‘oude’ kleding gebruikt kan worden.

Mo speelde met verhoudingen, volumes, seksualiteit en stoffen. Hij heeft duidelijk alle mogelijke kostuums mogen gebruiken die defensie ter beschikking stelde. De diversiteit in stoffen en kleuren is enorm. Leuk zijn de herkenbare elementen in de kleding die de jonge ontwerper de gasten voorschotelde. De flinke collectie die over de catwalk gleed had alles in zich: overduidelijke couture, maar ook enkele items die commercieel overkwamen. Kleur- en stofgebruik brachten het geheel prachtig samen.

© photo Team Peter Stigter

Benchellal

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page