top of page
MAISON365, amsterdam fashion week, hague magazine

MAISON 365

Verslag Quinty van Ballegooijen

 

Voordat het eerste model de catwalk opkwam begon de muziek al hard te staan. Toen kwamen de modellen 1 voor 1 de catwalk op. Ik denk dat er ongeveer 30 looks voorbij zijn gekomen. Al met al duurde show hooguit 20 minuutjes.

 

Wat ik veel voorbij zag komen waren kledingstukken gemaakt van fluweel en veel stoffen met glitters erin. De gehele collectie was echt heel leuk. Er zaten natuurlijk wel echt looks tussen die er uitsprongen zoals een pak dat bestond uit een blazer en een pantalon met daaronder een witte blouse. Dit pak was er in twee kleuren donkerblauw en donkergroen met een bloemenprint erop.

 

Verder zaten er ook leuke basics tussen, zoals een fijn T-shirt en een mooie jeans die dan vervolgens werden afgestyled door een mooie jas met luipaard print.  A-lijn rokken tot de knie waren ook zeker aanwezig bij de show. Het varieerde echt van simpel zwart naar glitter. Deze waren gemaakt van plissé waardoor het een beetje een toffe ouderwetse look kreeg. Er werden eigenlijk veel donkere tinten gebruik vervolgens werd het wel afgemaakt door er een licht kleurtje in te brengen, maar toch vond ik dat de donkere tinten er echt uitsprongen.

 

Wanneer de outfits simpel waren qua kleuren werd dit heel mooi afgemaakt door iets roods erbij te dragen dit zorgde er wel voor dat het interessanter was om naar de kijken. Ook bij sommige looks gebeurde dit niet en dat vond ik persoonlijk wel een beetje saai. Er was bijvoorbeeld een outfit waarbij ze een wit blouseje droeg met daaronder een skinny. En toen had ik wel zoiets van hier had je veel meer uit kunnen halen. Verder kwam veel roze, geel en donkergroen voorbij. Wel de wat donkere tinten van deze kleuren of er zat een glitter of glans op.

 

De kleding was niet heel erg strak of oversized. Het zat er eigenlijk net een beetje tussenin. Maar bijna bij elke look werd de taille wel geaccentueerd. Of door een riempje of de rok werd gedragen net iets onder de taille door een elastiekenband die dan ook nog in een andere kleur was dan de gehele rok zelf. En daardoor valt je oog dan nog meer op de taille. Het leukste moment vond ik nog dat ze allemaal tegelijkertijd lang kwamen lopen. Hierdoor zie je nog een overzicht van alles wat je hebt gezien er komt natuurlijk zoveel langs in een korte tijd dat je eigenlijk al bijna de eerste look vergeet. Tot slot kwam het gehele team van Maison365 op de catwalk en zag je alle mensen die eraan hebben gewerkt en dat is heel mooi om te zien hoe trots ze zijn.

Maison 365

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page