top of page
THE_HAGUE_FASHION_WEEK_THFW_MICHELANGELO

The Hague Fashion Week 2020 Preview

The Hague Fashion Week Preview

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover

Vrijdag 28 juni gaven 13 Haagse ontwerpers samen een voorproefje van het nieuwste mode-evenement van Nederland: The Hague Fashion Week dat in 2020 voor het eerst zal plaatsvinden. Van upsycled couture van Michelangelo Winklaar gemaakt van reststoffen tot gebreide jurkjes van Michael Barnaart en van sportswear van Black Bananas tot eerstejaars modestudenten van de Koninklijke Kunstacademie (KABK); voor elke vorm van mode is plek op The Hague Fashion Week.


Op een grote catwalk op de Grote Marktstraat in Den Haag is het nieuwe evenement gelanceerd met drie verschillende modeshows waar maar liefst 13 Haagse modeontwerpers samen hun creaties showde. Nog nooit stond zo veel Haags talent samen op de catwalk. De designers toonden bijna allemaal drie verschillende looks. 

 

Er kwamen 'minicollecties' en looks van Nata Ryzh, Black Bananas, Michelangelo Winklaar, Michael Barnaart, Wiepke Wolfsbergen, Moofers Clothing, Miss Pearl Couture, Natalie van de Klashorst, Earta van Varsseveld, Allan Vos, Casey Hefferson, Loïs Brandson en Céline Bregman voorbij. De ontwerpers werken soms al jaren aan hun modelabel of spenderen wekenlang aan het creëren van couture. Terwijl anderen net afgestudeerd zijn aan het MBO Mondriaan school voor mode of studeren aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. The Hague Fashion Week wil zo veel mogelijke vormen van mode samenbrengen en (jonge) ontwerpers een podium bieden.

The Hague Fashion Week 2020


Nederland zit vol met modetalent dat een vernieuwend podium verdient. Dat is waar The Hague Fashion Week voor staat, met opkomende en gevestigde ontwerpers en labels. Tijdens The Hague Fashion Week 2020 is er plek voor shows, evenementen en exposities van de beste vormgevers, stylisten en modelabels uit binnen en buitenland. Van couture tot streetwear en van menswear tot trouwmode. Al deze verschillende modestijlen zullen te zien zijn op diverse catwalkshows in Den Haag in 2020.

Catwalk fotograaf: Mike Pasarella voor Pasarella Photography.

Sfeerbeeld: Adriana en Mike Pasarella voor Pasarella Photography.

bottom of page