top of page
Ferry Schiffelers, Amsterdam Fashion week, Lichting 2018, Hague Magazine

FERRY SCHIFFELERS WINT LICHTING 2018


Op vrijdag 7 september won de 25-jarige Ferry Schiffelers van AMFI [Amsterdam Fashion Institute Amsterdam] Lichting 2018, dé prijs voor aanstormend modetalent.

 

In een spectaculaire catwalk show, midden op het Museumplein in Amsterdam, presenteerden 14 fashion graduates hun afstudeercollecties aan nationale en internationale modeprofessionals. Een internationaal panel verkoos Ferry Schiffelers, tot hét meest veelbelovende talent van Nederland. Hij won de Lichting 2018 Award ter waarde van €10.000,-.

Collectie


Met zijn Défilé De Deuil collectie combineert Ferry zijn fascinatie voor rituelen rondom begrafenissen en zijn grote liefde voor het vrouwelijk schoon. Door deze visie te koppelen aan Victoriaanse rouwportretten, waarin weduwen werden afgebeeld in extreem uitgewerkte rouwjurken, creëerde hij een modern groepsportret waarin verschillende generaties vrouwen de kracht van vrouwelijkheid tonen.

De jury over de winnende collectie:


“Vanaf het moment dat de collectie aan ons werd gepresenteerd, voelden wij een golf aan emoties en respect voor klassieke mode gecombineerd met innovatie, met daarnaast het hoge niveau aan professionaliteit dat ongebruikelijk is voor een ontwerper van zijn leeftijd. Dit is zeker een eerste stap naar een grote toekomst in de mode.”

Beeld: Peter Stigter

Winner Lichting 2018

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

ADVERTISE

ON

 

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page