top of page
hague magazine, the hague, den haag, fashion, mode, bas kosters

Jaja, we moeten er even een stukje voor met de trein, bus of auto vanuit de Randstad, maar dan heb je ook wat. Ookal is de jongen nog een jongen (en volgens ons zal hij -goddank- nooit opgroeien), toch krijgt Bas Kosters zijn eerste solo expo.

 

Van 14 mei tot 4 september 2016 presenteert Museum Arnhem, onder de titel I want it to be soft. The journey of Bas Kosters, een overzichtstentoonstelling van Nederlands meest eigenzinnige modeontwerper: Bas Kosters (Zutphen 1977). De verbinding met Museum Arnhem is evident. Kosters studeerde Mode en Kleding aan het Rijn IJssel College in Arnhem en volgde een masteropleiding aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daar ontwikkelende hij zijn afstudeercollectie ‘Two Teacups and a Frying Pan’, waarmee hij de Robijn Fashion Award won en waarmee zijn carrière meteen een vlucht nam.

 

Bas Kosters
Kosters’ werk stelt maatschappelijke en sociale kwesties aan de kaak op een manier die in de Nederlandse mode ongeëvenaard is, en vormt een belangrijke inspiratiebron voor jonge ontwerpers. In 2005 startte hij Bas Kosters Studio, onder deze noemer lanceerde Kosters vele collecties en ontwikkelde hij veel producten in samenwerking met bedrijven, waaronder Zeeman, Bugaboo, Heineken en recent Wehkamp.

Kosters ontwerpt vanuit een eigen illustratieve beeldtaal en bedient zich van vrijwel alle mogelijke disciplines: tekenen, schilderen, collages, beelden, poppen, installaties, producten, sieraden, grafische vormgeving, fotografie, muziek, performances en theater. In zijn werk adresseert Kosters actuele maatschappelijke thema’s als overconsumptie, ras- en gender issues en schoonheidsidealen.
 
Tentoonstelling
Als een totaalkunstwerk creëert Kosters, in samenwerking met ontwerper, stylist en tentoonstellingsmaker Maarten Spruyt, een wereld waarin kleding, installaties, tekeningen, illustraties, textielkunst, soft sculptures en video een dialoog met elkaar aangaan. Zoals de ondertitel The journey of Bas Kosters suggereert, volgen we het werk als een levendige reis door de wereld van Bas Kosters, waarin de bezoeker aan de hand van de genoemde thema’s wordt meegenomen door 13 jaar mode en vormgeving.

Samenwerking met andere ontwerpers staat centraal in het werk van Bas Kosters. Voor de tentoonstelling zal nieuw werk door Bas in samenwerking met diverse ontwerpers en makers gerealiseerd worden. Een voorbeeld van een dergelijke samenwerking is het masker dat te zien is op het campagnebeeld, gemaakt door Ine Mulder en geschoten door Marc Deurloo.

Zachte Bas

hague magazine, the hague, den haag, fashion, mode, bas kosters

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page