Wat is je achtergrond? Waar kom je vandaan en hoe ben je je enorme (zakelijk) imperium begonnen?
Al tijdens mijn schooltijd werkte ik in de zaak van mijn grootvader. Mijn opa leerde me de kneepjes van de handel. Van hem heb ik veel geleerd en hij was dan ook mijn inspirator. Zo zei hij o.a.: “Elf dubbeltjes is meer dan vier kwartjes”. Een wijze les. Het meeste wat ik nu weet, heb ik in de praktijk geleerd. Ik luisterde onlangs naar Branson van Virgin. Hij was dyslectisch en ging op zijn zestiende van school. Hij heeft nu 400 bedrijven. Volgens hem was hij nooit zo ver gekomen als hij niet op zijn zestiende van school was gegaan. Jongeren kunnen beter hun opleiding afmaken, maar als je het niet doet, wil dat niet zeggen dat je in de goot belandt.
Wat is je link met Den Haag?
Ik ben in Den Haag geboren en ik heb heel lang kantoor gehouden in Babylon bij het Centraal Station van Den Haag. Gewoon een fijne stad en mijn vrouw is ook verliefd op deze stad en natuurlijk ook op Parijs. Maar dan gaat het over vakantie.
De zaken gaan goed. Heb je ook 'downs' gekend en heb jij daarvan geleerd?
Zeker in de afgelopen crisis is het niet eenvoudig je zaken te doen. Ik zat tien jaar geleden voornamelijk in de relatiegeschenken. En juist in crisis gaan ze daar op bezuinigen. Gelukkig kan ik kwaliteit voor een lage prijs leveren. Bij stropdassen lever ik zijden dassen in het topsegment; voor een polyester prijs. Maar ik heb ook wel eens projecten gehad die ondanks mijn enthousiasme geen zakelijk succes was. Kunstwerken afdrukken op stropdassen bijvoorbeeld of dan leverde ik jaren ondergoed aan een internationale supermarkt en hadden ze op eens een andere inkoper met dito leverancier. Dat was wel even een dipje. Maar nu ik ook schoenen, horloges en boxers lever, ben ik minder afhankelijk van de relatiemarkt.
Je bent vooral bekend als dassenkoning, maar inmiddels lopen er ook genoeg heren op Tony Tetro schoenen, hebben ze een TT klokje en zijn er zelfs TT boxers. Hoe maak jij een selectie wat er binnen het TT label past?
Veel gaat intuïtief. Je bezoekt beurzen en kijkt naar de grote modezaken in Milaan en Parijs. Daarbij wil ik altijd kwaliteit leveren voor een lage prijs. Mijn schoenen moet je dragen en dan wordt je pas echt enthousiast. Via een foto is het dan nog wel eens lastig mensen te overtuigen van het feit dat je voor 79 euro een compleet lederen paar schoenen kan maken die net zo lekker zitten als maatschoenen van over de tweehonderd euro. Dat zelfde geldt voor mijn ondergoed. Als je die eenmaal draagt, wil je nooit meer andere boxers. Ik laat de meeste producten in Azie maken. Dan wil ik zelf zien hoe de werkomstandigheden zijn. Maar wel tegen een concurrerende prijs. Ik ben geen Louis Vuitton of Prada. Tegenwoordig werk ik internationaal met freelance ontwerpers. Via internet ben je niet meer gebonden aan regio’s of landen. Daarbij loop ik niet voor de meute uit. Ik neig eerder naar conservatief maar wel met een eigentijds design. Sjiek en stijlvol. Dat vind ik belangrijk. De zakenman moet zich prettig voelen wanneer ze mijn producten dragen.
Wat is je best verkopende product? Hoe komt dit denk je?
De schoenen en boxers lopen op dit moment het beste. Dat komt door de prijs kwaliteit verhouding. Ik lever via internet en probeer af en toe in samenwerking met kranten en tijdschriften acties te doen voor naamsbekendheid.
Nederland kent je al. Verkoop je ook in het buitenland?
Kijk, ik werk bijna zonder personeel. Maar internet kent geen grenzen. Dus ik lever ook over de grens. Echter zonder winkels. Ik ben wel in gesprek met een grote internationale keten voor afzet in Europa.
In Nederland is de modekliek vooral Amsterdams (vind ik persoonlijk). Vind je dat je gewaardeerd wordt voor het werk dat je doet en wat je hebt bereikt in de mode?
Ik ben natuurlijk maar een kleine speler en ik zit niet in de algemene kleding of haute couture. Ik moet het meer hebben van de hardwerkende regio rond Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. Amsterdam is meer een feeststad. Daar is de mode gerelateerd aan de creatieveling uit de wereld van de media, cultuur en kunst. Daar dragen ze eerder excentrieke spullen. Ik kom er overigens graag en kan uren naar de mensen kijken. Daar kan alles.
Zie je jouw imperium meer zakelijk of ga je met de mode mee met de items die je aanbied?
Ik loop niet voorop maar ik volg wel de trends. Zijn de schoenen met een dubbele gesp dan wil ik die ook in het assortiment hebben. Daarbij moet ik de trend zelf ook nog mooi vinden en ik wil ze zo maken dat in feite iedereen ze kan betalen. Ik ben gek op mooie horloges en op dat gebied volg ik niet de mode maar wil ik iets laten maken waar ik zelf ook graag mee wil lopen. En wanneer anderen dat ook vinden is dat meegenomen. Tot nu toe is mijn smaak gelukkig bij meer mensen aangeslagen.
Je bent, naast dassenkoning ook zeer bekent om de Society Lunch. Een party waar iedereen deel van uit wil maken. Kom je binnen, dan tel je mee! Hoe trots ben jij er op dat dit feest steeds groter en gewilder lijkt te worden? Of vind je het veel belangrijker dan men een geweldige dag beleefd?
Ik ben trots op de Society Lunch. Zelfs in de crisis zijn we doorgegaan met twee feesten per jaar. Ik heb altijd graag zaken gedaan met mensen die ik ook tot mijn vrienden mag rekenen. Het leven is te kort om je laten omringen met vervelende mensen. Er komen op de lunch heel veel mensen waar ik in de afgelopen vijftien jaar een vriendschap mee heb opgebouwd maar ik hou er rekening mee dat er relaties via sponsoren binnenkomen die een meerwaarde voor de andere aanwezigen kan hebben. Ook in de toekomst willen we de combinatie van toppers uit: zakenwereld, politiek, media en kunst en cultuur verder uitbreiden. Elkaar stimuleren en inspireren. Dat wordt de komende jaren heel belangrijk. En ja, dan is het belangrijk dat men een geweldige dag beleeft. En dat onder het genot van muziek en een hapje en een drankje. Wat wil je nog meer?
Foto: Henk Ros ( Society Lunch )
Jij houdt wel van een feestje volgens mij. Hoe vind je het dat je een van de weinige party’s geeft waar men zijn en haar best doen op de outfits?
Onze societylunch heeft altijd wel een thema. En in de loop der jaren, is het een traditie geworden om extra je best te doen op de outfits. Maar het kost wat meer moeite en sommige mensen zien het als een verplichting. Tegenwoordig moet alles kunnen. In het concertgebouw zit men in spijkerbroek en T-shirts. Jammer. Zelfs in de armste landen, doet men er alles aan om op speciale dagen tip top uit te zien. Ik begrijp dat mensen niet zitten te wachten op verplichtingen en dat een ieder super individueel is geworden. En toch weet ik zeker dat een galafeest met dames in het lang en heren in smoking meer sfeer geeft dan een spijkerbroek en een t-shirt. En dat heeft niet met leeftijd te maken. Ga maar eens kijken bij de huwelijksfeesten die ook weer beter worden aangekleed of kijk eens bij een groot studentenfeest. De galajurken zijn niet aan te slepen.
Verzin je de thema's voor de Society Lunch zelf of heb je een heel team dat het feest voor elkaar krijgt?
Meestal verzin ik alles zelf, en werk het dan uit en bespreek het dan met mijn vriend Ronald , die altijd het licht en geluid verzorgd, dan bespreken we het met Annette van de FA FA dancers en gaan het uitwerken. Gelukkig doe ik het niet allemaal alleen. Verder zorgen de sponsoren voor een stukje invulling. Maar het is wel zo dat ik voor en tijdens de Society Lunch een andere hartslag heb dan nu tijdens dit gesprekje.
Zijn er nog nieuwtjes van aankomende Tony Tetro items die niemand verwacht?
Ja ja we zijn wel ergens mee bezig, en ik zal je beloven dat Hague Magazine de eerste zal zijn die
het te weten komt.
Tony de dassenkoning
HIER!
Jouw advertentie!
Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op
HAGUE MAGAZINE ONLINE
Tony Tetro; een naam de bij velen een belletje doet rinkelen, zowel op kledinggebied als ook op feestjes. Ondanks dat hij al jaren als een speer gaat in de kleding, lees je in de 'modebladen' weinig van hem. Dat moet veranderen dachten wij en zochten Tony op om hem de goedgestrikte das van het lijf te vragen.