top of page
hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, netherlands, magazine, mode, fashion, fashionweek, dutch design, individuals, couture, 2018

INDIVIDUALS 2018


Op maandag 29 januari gooide AMFI’s reality school-programma iNDiViDUALS hoge ogen met zijn REconstructed collectie, die werd getoond in de studio van Nederlands bekendste catwalkfotograaf Peter Stigter. Ondersteund door het statement:


“We celebrate the past in order to REconstruct the future” reageerde iNDiViDUALS GEN24, The Generation of Change, op het citaat van de voorgaande Generatie 23: “maybe change isn’t so bad after all”.

Geïnspireerd door het verhaal ‘De Toren van Babel’ bracht GEN24 de afgelopen 23 generaties van iNDiViDUALS samen. Een collectie bestaande uit 23 iconische looks visualiseerde twaalf jaar uit de geschiedenis van het merk, waarbij elke look een eerbetoon is aan een specifieke generatie. De collectie kenmerkt zich om zijn mix van klassieke vrouwelijke silhouetten en uitvergrote proporties met als inspiratie: de bouwvakkerscultuur. Klassieke stoffen in verschillende tinten, zoals dieprode corduroy en gele krijtstreep werden gecombineerd met robuuste beeswax coatings, koperen pailletten en comfortabele breisels, die de spanning tussen streetstyle en tailoring doet vervagen.
Naast deze stukken introduceerde GEN24 vijf Sidekicks: functionele add-on items, voor zowel mannen als vrouwen, die reeds bestaande looks nieuw leven inblazen. Door enkel overgebleven stoffen en ongebruikte kleding van voorgaande collecties te gebruiken, wil iNDiViDUALS bovendien extra aandacht vestigen op de overproductie in de mode-industrie. GEN24 zet hiermee een eerste stap in de beoogde richting die iNDiViDUALS inslaat om te werken aan een meer duurzaam modebeeld.

De aanwezigheid van onder meer voorgaande generaties, hechte relaties, professionals uit de industrie en strijders op het gebied van duurzaamheid maakte de show tot een groot succes. Een ongebruikelijke show setting presenteerde een formatie van modellen in REconstructed outfits, die de wederopbouw van ‘De Toren van Babel’ visualiseerden. Modellen en gasten werden verenigd toen de apart gepresenteerde Sidekicks het geheel samenbrachten en zorgden voor een overzicht van het verleden en toekomst van het merk. ‘The Generation of Change’ sluit hiermee het laatste hoofdstuk van iNDiViDUALS en legt een basis voor het merk om op verder te bouwen. Na een REcontructie fase van tien maanden wil het studentenlabel terugkomen als een pionier op het gebied van duurzame mode.

Credits: Team Peter Stigter

Individuals GEN24 2018

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page