top of page
hague magazine, fashion, mode, haguemagazine, the hague, dutch design, art, frans hoogendoorn, couture, la dress

Couturelijn is nieuwe stap voor LaDress

 

Ladress lanceerde onlangs haar tweede couturelijn. Erg bijzonder aan deze lijn is dat de Haagse couturier Frans Hoogendoorn deze speciaal voor LaDress heeft getekend. Volgens oprichtster van LaDress Simone van Trojen was er behoefte aan een exclusievere lijn binnen LaDress. Mooie, luxe stoffen en snit zijn nu dus toegevoegd aan de toch al uitgebreide collectie van het modemerk.

Oprichtster Simone van Trojen heeft bijzondere herinneringen aan Hoogendoorn. “Mijn moeder droeg jurkjes van Frans Hoogendoorn toen zij zwanger was van mij. De couturier is een dierbare familievriend wiens stijl ik altijd bewonderd heb. Inmiddels draag ik zijn ontwerpen zelf graag, de stijl sluit prachtig aan bij LaDress,” vertelt ze. “Ik wilde graag iets met dit gegeven doen en merkte dat er ook vanuit onze vaste klanten behoefte was aan een meer exclusieve lijn.”

Het merk LaDress werd tien jaar geleden door Simone van Trojen opgericht, nadat ze op zoek was gegaan naar het perfecte jurkje voor ieder moment. Het label startte met een webwinkel en één jurkje, een doorknoopmodel. Om aan de wens voor het voelen en passen van jurkjes tegemoet te komen werd LaDress Boutique gelanceerd, een rondreizend pop-up concept in Nederland en België. Daarna is LaDress internationaal verder gegroeid en is het inmiddels verkrijgbaar bij onder meer de Bijenkorf in Nederland, Galeria Inno in België en Breuninger in Duitsland. Dit jaar opende LaDress al twee winkels in Amsterdam en Den Haag en binnenkort volgen er meer.

Frans Hoogendoorn is sinds 1974 couturier in Den Haag en wordt genoemd in het rijtje van bekende couturiers Frank Govers, Edgar Vos en Frans Molenaar. Zijn salon was veertig jaar lang een begrip in Den Haag. Vorig jaar sloot hij zijn winkel in de Molenstraat, die om de hoek bij Paleis Noordeinde gevestigd was. Het was te duur geworden, zei hij. Hoogendoorn stopte echter niet met ontwerpen. De couturier rekent een grote schare bekendheden tot zijn clientèle, onder meer prinsessen uit de koninklijke familie, Haagse diplomaten, parlementariërs en adellijke families.

Hague Magazine laat je genieten van de schetsen omdat wij je graag deel uit laten maken van het creatieve proces van de ontwerper. De tekeningen laten de nieuwe collectie zien die inmiddels in de winkel is te vinden.

Frans Hoogendoorn voor La Dress

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine museum voorlinden
haguemagazine hague magazine bolia interior interieur
Hague Magazine
bottom of page