top of page
hague magazine, fashion, mode, haguemagazine, den haag, the hague, museum, art, culture, expo, exhibition, photography, dutch design, puck & hans

Komende zomer is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling 'Puck & Hans - couture locale' te zien over het iconische Nederlandse modeduo 'Puck & Hans'. Zij genoten in de jaren 70, 80 en 90 grote bekendheid door in het oog springende creaties. Hun kledingstukken kenmerkten zich door een mix van exclusieve materialen, kwaliteit en speelsheid. Daarnaast organiseerden Puck & Hans modeshows op typische Amsterdamse locaties zoals Artis en het Westergas terrein.

Het modelabel ‘Puck & Hans’ bestaat uit Puck Kroon (1941) en Hans Kemmink (1947). Hun carrière begon in 1967 met een eigen winkel in Den Haag. In 1971 kwam daar een winkel in Rotterdam bij en in 1974 werd de eerste Amsterdamse winkel geopend aan het Rokin. Als eerste in Nederland verkochten ze, naast eigen ontwerpen, ook kleding van Kenzo en een jonge Jean Paul Gaultier. Puck & Hans stonden onder andere bekend om handgeschilderde zijden blouses en riemen van wc-bril scharnieren. De krijtstreep heeft dankzij hen ook aan populariteit gewonnen. Tot hun klantenkring mochten ze onder andere Loes Luca, Prinses Irene en Marina Abramovic rekenen, maar ook minder bekende personen kochten met plezier een unieke ‘Puck & Hans’. Tot op de dag van vandaag genieten ze dan ook grote bekendheid in de (Nederlandse) modewereld.

Puck & Hans Expo

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine museum voorlinden
haguemagazine hague magazine bolia interior interieur
hague magazine, fashion, mode, haguemagazine, den haag, the hague, museum, art, culture, expo, exhibition, photography, dutch design, puck & hans

In de tentoonstelling zijn, naast collectiestukken, ook niet eerder getoonde kledingstukken van particulieren te zien. Voor de totstandkoming van de tentoonstelling werkt het Amsterdam Museum nauw samen met Puck & Hans. Daarnaast is Frans Ankoné als fashionconsultant betrokken en neemt gastcurator Maarten Spruyt de samenstelling en vormgeving van de tentoonstelling voor zijn rekening.

De tentoonstelling Puck & Hans - Couture Locale is te zien van 9 juni - 3 september in het Amsterdam Museum.

bottom of page