top of page
hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, netherlands, magazine, mode, fashion, fashionweek, dutch design, Claes Iversen, couture, 2018

CLAES IVERSEN SS 2018 COUTURE


Claes Iversen presenteerde op 31 januari 2018 zijn nieuwste SS18 couture collectie in Nationale Opera & Ballet. Deze collectie is tevens de markering van het tienjarig bestaan van de van oorsprong Deense ontwerper. Uitgangspunt voor de SS18 collectie is de huidige aandacht voor sustainability waarbij Claes gekozen heeft om left over fabrics en kledingstukken uit eerdere collecties te recyclen. Waar normaal gesproken de ready-to-wear voortkomt uit de couture is het hier andersom. Ready-to-wear wordt zodoende getransformeerd tot couture.

Ready-to-wear

Claes besloot eerder dit dit jaar te stoppen met de Claes Iversen ready-to-wear collectie om zich volledig toe te kunnen leggen op zijn grote passie en originele basis: couture. Juist het stoppen van zijn ready-to-wear collecties inspireerde de ontwerper het overschot aan stoffen te verwerken in een couture collectie. Vanuit een strak gesneden silhouet wordt toegewerkt naar grootste vormen. Deconstructie en geraffineerde bewerkingen zijn allesbepalend binnen de deels hybride creaties.

 

Pak staat symbool

Binnen de SS18 couture collectie staat het pak centraal, waarbij bijvoorbeeld een klassiek colbert overloopt in een jurk. De collectie heeft een jaren '90 ondertoon en staat vol contrasten waarbij mannelijk en vrouwelijk, fetish en romantisch, zwart en licht en hard en zacht lijnrecht tegenover elkaar staan. Denk hierbij ook aan het werk van fotografen als Helmut Newton en grote artiesten als Madonna en Grace Jones. Daarnaast zijn dualiteiten de kern binnen Claes' collecties en laat hij dit ook dit seizoen veelzijdig zien.

 

Kleur & materiaal

De in totaal 42 nieuwe looks zijn overwegend in zwart en wit, gecombineerd met verschillende tinten roze; van lila tot oudroze en donker framboise. De dualiteit is tevens terug te zien in de materiaalkeuze: transparante stoffen worden afgewisseld met poplin, latex en lurex.

Credits: Team Peter Stigter

Claes Iversen SS 2018 couture

haguemagazine hague magazine , michelangelo wiklaar, couture, dutch fashion

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover
bottom of page