top of page
hague magazine, fashion, mode, haguemagazine, den haag, the hague, rotterdam, leiden, manga, anime, japan, cool japan, museum, volkenkunde, museum volkenkunde, uki uki, matsuura hiroyuki, art, culture, tokyo

Bij Hague houden we van Japan! Aangezien we er nu eenmaal niet naast wonen en een tripje naar Tokio niet voor iedereen is weggelegd, hebben we de volgende tip voor je:

 

De expositie Cool Japan in Museum Volkenkunde in Leiden

 

Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hip and happening met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fancultuur. Museum Volkenkunde presenteert vanaf 14 april de grote tentoonstelling COOL JAPAN: wereldwijde fascinatie in beeld. Deze tentoonstelling toont de populariteit van hedendaags Japan en plaatst die in een historische context.

COOL JAPAN brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot cute fashion uit de straten van Tokyo. Museum Volkenkunde laat met historische topstukken uit zijn wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Naast onder andere werk van Katsushika Hokusai, bekend als ‘de Rembrandt van Japan’, is ook hedendaagse kunst vertegenwoordigd. Centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin oude (traditionele kimono) en nieuwe (manga) elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

Liefhebbers van de Japanse popcultuur kunnen genieten van originele tekeningen en ontwerpen van klassieke manga, anime en games als Death Note, Princess Mononoke en Final Fantasy. Projecties laten de mooiste fragmenten zien uit invloedrijke animatiefilms.


Behalve veel te zien is er ook veel te doen. Bezoekers kunnen eindeloos gamen op klassieke arcade speelkasten en de nieuwste game computers. Stripfanaten hebben de keuze uit duizenden manga’s om ter plekke te lezen. Verder zijn er rond het thema Cool Japan allerlei activiteiten en evenementen gepland. Volgens het museum moet COOL JAPAN een spectaculair vormgegeven tentoonstelling worden voor fans en nieuwkomers, voor jong en oud.

De tentoonstelling COOL JAPAN is te zien van 14 april t/m 17 september 2017 in Museum Volkenkunde te Leiden.

Cool Japan!

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine museum voorlinden
haguemagazine hague magazine bolia interior interieur

Kurebayashi, 2016. Foto: Kjeld Duits

hague magazine, fashion, mode, haguemagazine, den haag, the hague, rotterdam, leiden, manga, anime, japan, cool japan, museum, volkenkunde, museum volkenkunde, uki uki, matsuura hiroyuki, art, culture, tokyo

Uki-Uki, Acryl op doek en bladgoud; Matsuura Hiroyuki

bottom of page