top of page
hague magazine, fashion, mode, haguemagazine

Vanaf 31 maart brengt het MoMu een hommage aan de Hermès-collecties van Martin Margiela en worden er ook verbanden gelegd met zijn eigen label Maison Martin Margiela. Baanbrekende deconstructie en tijdloze luxe, 

of de twee werelden van de Belgische ontwerper Martin Margiela, vormen het uitgangspunt van de expo ‘Margiela. De Hermès Jaren’.

Wanneer Jean-Louis Dumas, toenmalig CEO van Hermès, Margiela eind jaren 1990 aantrekt voor de prêt-à-porter femme, bleek dat op zijn minst een gedurfde keuze, niet in lijn met evoluties binnen het toenmalige modeland-schap, waar sterontwerpers werden aangesteld om nieuw leven te blazen in de traditionele Franse modehuizen. Dat Hermès, het kroonjuweel van de Franse luxe, kiest voor Margiela, een iconoclast die bovendien anoniem wenst te blijven en tot dan toe nog nooit één interview had gegeven, doet de wenkbrauwen fronsen. De modepers speculeert gretig of Margiela zijn deconstructie ook zal toepassen op het iconische Hermès-patrimonium.

Van 1997 tot 2003 tekent Margiela voor Hermès een doorgedreven en consequente visie op hedendaagse luxe uit in twaalf opeenvolgende collecties. Zijn uitgepuurde ontwerpen voor de Hermès-vrouw vertrekken van comfort, tijdloosheid en tactiliteit. Het beeld dat hij neerzet voor Hermès verrast de pers. Zijn sobere en monochrome kleurpalet wijkt af van de typische kleurrijke Hermès-prints. Bijgestaan door het hoogwaardige vakmanschap van de Hermès-ateliers weet hij zijn ontwerpen en pasvorm tot in de perfectie uit te puren. Dit alles wordt ondersteund door een doorgedreven materiaalonderzoek dat niet alleen het comfort van de drager verhoogt, maar ook tal van innovaties introduceert. 

Tot op heden leeft de invloed van zijn werk voor Hermès door in het werk van hedendaagse ontwerpers. Tijdens de Parijse modeweek van herfst-winter 2016-2017 werd Martin Margiela, hoewel ondertussen al meer dan 8 jaar niet meer actief in de modewereld, door de internationale pers omschreven als de echte protagonist van de Franse modeweek. Hoog tijd dus om het echte werk te tonen in MoMu!

Combineer je bezoek aan de tentoonstelling met een dagje shoppen in Antwerpen. 

Tot en met 27 augustus
www.momu.be  

Margiela. De Hermès Jaren

Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine museum voorlinden
haguemagazine hague magazine bolia interior interieur

HERMÈS “Losanges” Spring/Summer 2003 - photo Nathaniel Goldberg MAISON MARTIN MARGIELA Spring/Summer 1989 - photo Ronald Stoops

bottom of page