top of page
hague magazine, gemeentemuseum, den haag, audrey hepburn, hubert de givenchy, mode, fashion, love audrey, den haag, the hague, rotterdam, fashion, magazine, hague, leven

HUBERT DE GIVENCHY: TO AUDREY WITH LOVE

26 november 2016 – 26 maart 2017 in het Gemeentemuseum Den Haag

Dit najaar presenteert het Gemeentemuseum Den Haag een ambitieuze tentoonstelling, waarbij couturier Hubert de Givenchy een eerbetoon brengt aan zijn muze Audrey Hepburn. De tentoonstelling is een groots opgezet retrospectief van het oeuvre van de Franse couturier Hubert de Givenchy, een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw die in dezelfde tijd werkzaam was als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga, en een levende legende is in de geschiedenis van de haute couture. Het Gemeentemuseum is zeer verheugd en vereerd om samen met Monsieur Hubert de Givenchy zelf dit prestigieuze project tot stand te brengen. 

De tentoonstelling wordt in nauwe samenspraak met Monsieur Hubert de Givenchy samengesteld en geeft daardoor een uniek inzicht in zijn werk dat de tijdspanne van een halve eeuw omvat, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommigen nog nooit eerder voor publiek werden tentoongesteld.

Givenchy loves Audrey

hague magazine, gemeentemuseum den haag, audrey hepburn, hubert de givenchy, mode, fashion, love audrey, den haag, the hague, givenchy
hague magazine, gemeentemuseum den haag, audrey hepburn, hubert de givenchy, mode, fashion, love audrey, den haag, the hague, givenchy

HIER!

Jouw advertentie!

Neem contact op voor de mogelijkheden om te adverteren op

 

HAGUE MAGAZINE ONLINE

hague magazine museum voorlinden
haguemagazine hague magazine bolia interior interieur
Hague magazine, haguemagazine, the hague, den haag, mode, fashion, magazine, tijdschrift, cover

Audrey Hepburn

De tentoonstelling zal deels speciaal gewijd zijn aan de bijzondere vriendschap en professionele samenwerking tussen Hubert de Givenchy en Audrey Hepburn. Deze creatieve band begon in 1953 en bleef voortbestaan gedurende Hepburns leven. Als actrice droeg Audrey Hepburn de creaties van De Givenchy in enkele van haar meest bekende films, zoals, How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s, waarbij zij aangaf:

‘Givenchy’s clothes are the only ones I feel myself in. He is more than a designer, he is a creator of personality.’ – Audrey Hepburn

Dit was voor Monsieur Hubert de Givenchy aanleiding om de tentoonstelling de titel ‘To Audrey with Love’ mee te geven, net als het boek dat hij recentelijk publiceerde, eveneens opgedragen aan zijn dierbare vriendin Audrey. De tentoonstelling zal schitterende ontwerpen tonen van Hubert de Givenchy, deels gedragen door Audrey Hepburn, maar ook ontwerpschetsen, tekeningen, foto’s en filmbeelden, die de esprit en de tijdloze schoonheid tot leven brengen van een bijzonder verbond in vriendschap en elegantie.

In 1988 toonde het Gemeentemuseum Den Haag de succesvolle tentoonstelling  ‘Hubert de Givenchy. Haute Couture, gedragen door Audrey Hepburn’, die werd geopend in aanwezigheid van Audrey Hepburn en Hubert de Givenchy. Het feit dat Audrey Hepburn Nederlandse familiebanden had, maakte dit project extra  dierbaar.

 

Wij zijn erg benieuwd naar deze hoogstwaarschijnlijk oogverbluffende collectie en staan met het hele team van Hague Magazine op 26 november voor de deur!

bottom of page